Sonjas funderingar om skapande i allmänhet och konsthantverk i synnerhet.

Kommentera gärna! Din kommentar syns först efter att jag godkänt.  Läs andras kommentarer och skriv egna här nere på Lämna kommentar eller kontakta mig på sonja.maans@multi.fi

 

I väntans tider

2018-03-20

 

Förunderligt att man kan styras till att göra saker som man inte tänkt ut själv. Självklart, egentligen för jag har ju min tro på Gud som jag försöker enligt bästa förmåga rätta mig efter. Men den här gången styrdes jag av min Ängelvän Bettan som dog för ett år sedan.

Det har gått trögt med mitt skapande på senare tid. Tröttnat (åtminstone tillfälligt) på glasskärandet och alla mer eller mindre lyckade glasbränningar. Kanske jag skulle ta itu med något rofyllt som stickning eller virkning som jag inte sysslat med på många år p.g.a. att jag blivit så allergisk mot ylle och alla garn som dammar.

På facebook stötte jag på ett mönster på en babyfilt. Gillade mönstret och kom på att jag skulle testa med att virka i bomull. Men inte hade jag ju behov av någon babyfilt så jag förstorade den räjält. Men underligt nog så blev det pastellfärger jag valde till filten: vitt, ljusgult och ljusgrönt. Inte mina färger alls. Men tänkte att det passar säkert som sommarfilt till torpet.

Nu har jag suttit och påtat med filten ganska länge. Tankarna kommer och går. Jag tänker ibland på att jag stickade och virkade mycket i min ungdom. Och jag tillverkade en hel del babyplagg till mina barn. Synd att man inte har några små att sticka till, eftersom barnbarnen är stora och inte verkar det komma flera.

Fantastiskt med facebook, för där får man inspiration till så många saker: En kväll dök det upp en ljuvlig bild på en stickad sparkdräkt! Ja, men jag kan väl sticka en dräkt. Nog dyker det väl upp någon som jag kan ge den till. Babygarn finns säkert som inte dammar.

Jag skrev till Vörå Handarbetsaffär och bad dem skicka mönstret. Tänkte att jag hittar säkert något lämpligt garn i den lokala handarbetsaffären.

Hade ingen tanke på stickgarn när jag handlade mat härom dagen men plötsligt stötte jag på ett bamsenystan på väg till kassan. Och det var världens mest lämpliga garn till en sparkdräkt. 500g nystan i naturvitt, mjukt blandgarn som inte verkade damma. Nu är jag i startgroparna för att påbörja stickandet.

Men så med ens kom jag på vem som ska få dräkten. Bettans son och hans sambo väntar barn. Klart att den babyn ska ha dräkten! Min Ängelvän har försökt säga till mig ett bra tag att jag ska tillverka något till hennes barnbarn!

Verkar lite banalt att läsa detta, tycker jag själv. Jag som inte tror på spiritism eller annat fånigt. Men jag är helt säker på att jag uppfattat Bettans önskan.

 

 

 

 

Antal kommentarer: 1

2018-08-05 23:34:37 - Gunilla Bauer, E-postadressen är dold

Visst Sonja - man får ingivelser som man bara "måste" följa !!Man styrs i olika riktningar och det visar ju att det finns en "plan" för alla ! Kram/ Gunilja
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)