Sonjas funderingar om skapande i allmänhet och konsthantverk i synnerhet.

Kommentera gärna! Din kommentar syns först efter att jag godkänt.  Läs andras kommentarer och skriv egna här nere på Lämna kommentar eller kontakta mig på sonja.maans@multi.fi

 

Kurs i silverlera

2018-08-19

Ibland överraskar man sig själv. Jag ska hålla kurser i Arbis igen! Jag har tydligen haft en tillräckligt lång semester och lusten att jobba har vaknat.

Egentligen är det ju så att det inte är så värst inspirerande att skapa ensam. Jag saknar stimulansen från andra som sysslar med liknande skapande. Vävandet har jag lagt på hyllan men det finns ju annat roligt som t.ex.att skapa smycken.

Jag tycker bäst om att skapa i material som är värdefullt, som t.ex. silver. Silver finns numera förutom i fast form också i lerform. Det är finmalt silver som man blandat med ofarligt bindemedel och vatten. När leran bearbetats, torkats och bränts har man ett smycke i rent 999 finsilver. Det är så härligt att arbeta med silverlera. Man slipper det svåra sågandet och filandet och jobbar ungefär som med keramiklera.

I höst ska jag hålla en nybörjarkurs och i vår en fortsättningskurs. Jag är så lyckligt lottad att jag har utrymme att hålla kursen hemma hos mig och gubben protesterar inte. Dessutom kan jag vara säker på att ha alla redskap och material till hands och inte glömma något, vilket brukar kunna inträffa om man ska iväg till annan kurslokal.

Jag ser sååå fram emot att dela med mig på silverlerafronten samt bolla idéer med er. På nybörjarkursen gör vi mycket enkla smycken som säkert lyckas bra. T.ex. ringar sparar vi till fortsättningskursen.

Vill du veta mera om kursen, läs mera i Arbis-broschyren eller kontakta mig på tel 040 4791408. Anmäl dig till Arbis.

Vårterminens arbiskurs hålls lörd. 23.3 kl 13 - ca 17.

 

Antal kommentarer: 3

2018-08-19 20:20:14 - Gunborg Enbär , E-postadressen är dold

Hej. Jag minns dina inspirerande kurser. Håller med om att det är mycket roligare att gå på kurs än att sitta ensam i sitt rum och försöka skapa något. Glad kurshöst till dej!

2018-08-20 05:59:22 - Melanie, E-postadressen är dold

Hej Sonja!
Det är fantastisk att du håller kurs igen, jag förstår dig med gemensama skapandet.
Jag skulle gärna vilja testa kursen, om vi bara bodde lite närmare...
kram
Melanie(flower)

2018-08-21 22:19:03 - gunilja, E-postadressen är dold

Lycka till !!!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)