Sonjas funderingar om skapande i allmänhet och konsthantverk i synnerhet.

Kommentera gärna! Din kommentar syns först efter att jag godkänt.  Läs andras kommentarer och skriv egna här nere på Lämna kommentar eller kontakta mig på sonja.maans@multi.fi

 

Farmors kaffekopp

2012-03-10

 

En gammal, kär kaffekopp gick i kras härom dagen. Vilket elände! Men så kom jag att tänka på att man kan göra smycken av skärvorna.

Jag skar ut en mönstrad bit med glasskärare och knäckte med knäcktång. Därefter gnagde jag biten rund med bryttången och slipade lite på kanterna.

Av silverlera rullade jag en korv som jag fäste runt porslinsbiten samt gjorde ett hänge på baksidan. Så var det bara att låta silverleran torka.

Dekorationens mindre blomma var röd före bränningen men trots att jag brände i bara 700 grader höll inte färgen utan det röda blev brunt. Men egentligen tycker jag att det blev snyggare med lite diskretare färger. Den gula, blåa, gråa och svarta färgen förändrades inte i bränningen.

Nu lever farmors kaffekopp vidare som ett halssmycke.

Antal kommentarer: 2

2012-03-15 12:31:50

:)

2012-10-07 13:01:15 - Maritza, E-postadressen är dold

vacker blev det! har sett sånt någonstans på nätet, där man tar vara på trasiga vackra gamla tallrikar. jag har också sett på nätet så kallade "reliquary", du kan titta på de i följande länk(www.etsy.com/listing/58668821/tutorial-soldered-re...)men vet inte om de är gjorda i silverlera, tror inte det.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)