Sonjas funderingar om skapande i allmänhet och konsthantverk i synnerhet.

Kommentera gärna! Din kommentar syns först efter att jag godkänt.  Läs andras kommentarer och skriv egna här nere på Lämna kommentar eller kontakta mig på sonja.maans@multi.fi

 

Isbjörn i fönstret

2012-06-02

 

Nyss hemkommen från Österbotten, Finland.

Jag är mycket glad över att ha en bostad också i Jakobstad nära till mamma, barn och barnbarn. Lägenheten börjar vara färdigmöblerad. Det blev en härlig blandning av gamla och nya möbler. Bokhylla, matsalsbord o stolar och soffan beställde vi på internet från Ikea. Fantastiskt hur bra allt fungerade.

Leveransen kom på utlovad dag, distributionsgubbarna var enormt trevliga och bar gladeligen stora paket uppför trappan. Men hopskruvandet då? De två vännerna Erik och Martin anmälde sig alldeles frivilligt att montera (eller var det deras fruar Anita och Heddi som uppmanade dem?) och min son ställde också upp. Allt blev uppackat och hopskruvat på en dag. Soffan tog mesta tiden att få ihop.

Soffbordet som vi ville ha gick av någon anledning inte att beställa på nätet men Heddi och Martin hade ett avlagt soffbord som bara stod och väntade på att få komma hem till oss.

Sängar lyckades vi heller inte beställa men vi tänkte att sängar hittar vi säkert i Jakobstad. Och det gjorde vi - på Missionsstugans loppis hittade vi en rejäl furusäng och ett furuskrivbord där mittskivan sågades bort så vi fick två nattygsbord. Märkligt - jag som blivit så trött på furu efter ett 25 årigt liv bland idel furumöbler! Men sovrummet har senapsgula garderobsdörrar och de tyckte jag först var förfärliga och måste målas om i vitt. När jag fick se furusängen kom jag på att garderobsdörrarna passar utmärkt ihop med sängen och behöver inte målas. Perfekt! Och sängen och borden kostade endast 15 €.

I sovrummet återstår att hänga upp ett par 15 åriga gardiner som jag är mycket förtjust i men som inte passat i mitt hushåll på ett tag.

Ett "konstverk" till sovrummets vägg håller jag på och färdigställer. Det ska bli ett fönster där fyra katter (fyra barnbarn) klänger. Tyget har jag batikfärgat. Ska lägga in bild på katt-tavlan så småningom.

Ett par gamla länstolar som mina föräldrar ärvde på 40-talet har landat hos mig igen. Efter mina föräldrar använde jag dem i sommarstugan, sedan övertogs de av dottern, därefter fick sonen dem. Stolmattorna av senare datum passar perfekt ihop med soffan och gardinerna och stoltyget perfekt till den rödbruna färgen på soffbordet.

Och pricken över i: Isbjörnsgardinerna Nanuk från Marimekko! Jag har alltid gillat stormönstrade gardiner men inte alltid fått stormönstrat att passa ihop med de tavlor jag haft på väggarna. Nu kommer jag att anpassa tavlorna till gardinen! Få se hur det går.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)