Sonjas funderingar om skapande i allmänhet och konsthantverk i synnerhet.

Kommentera gärna! Din kommentar syns först efter att jag godkänt.  Läs andras kommentarer och skriv egna här nere på Lämna kommentar eller kontakta mig på sonja.maans@multi.fi

 

Steninfattning

2012-10-11

 

Foto: Art Clay

 

När man har som mest jobb infinner sig också inspirationen till nya smycken lättast, tycker jag. Det är så fantastiskt med silverlera för det finns nya tekniker och modeller i det oändliga.

I dag grejade jag en ring med en infattning av sten i ny teknik. Chatong för infattning av sten i en ring kan man göra själv av silverlera. Och snyggt blir det och billigare än att köpa chatongen.

Tillverka en rullad ring. Låt den torka. Skär ett v-format hack genom hela ringen. Rulla ca 2 g silverlera till en korv. Dela korven i två bitar och placera bitarna i kors över nedre delen (spetsen) av stenen. Stenen kan gärna vara ganska stor så blir arbetet lättare. Korvbitarna skärs av en liten bit över övre kanten. Detta kryss bildar en chatong. Låt torka. Tryck med sprutan ut lite lera i hacket på ringen. Pensla pasta på krysset och tryck ner i hacket på ringen. Putsa, låt torka, bränn och polera.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)