Sonjas funderingar om skapande i allmänhet och konsthantverk i synnerhet.

Kommentera gärna! Din kommentar syns först efter att jag godkänt.  Läs andras kommentarer och skriv egna här nere på Lämna kommentar eller kontakta mig på sonja.maans@multi.fi

 

Två flugor i en smäll

2013-06-27

 

Plötsligt har jag löst två av mina problem på en gång! Problem som jag "kämpat" med hela livet, kan man säga. Lösningen kom som en blixt från klar himmel.

Samlat på parfymflaskor har jag alltid gjort. Parfymer som jag aldrig använder, bara snusar på då och då. Jag har inte kunnat låta bli att köpa någon vacker flaska ibland. Jo, måste erkänna att utseendet på flaskan spelar största rollen. Men doften har nog betydelse, den också. Min favoritparfym är Kenzos löv samt en flaska med blomkork. Etiketterna har försvunnit för länge sedan. Men jag har också YSL Paris (tråkig flaska) samt diverse flaskor formgivna av olika konstnärer. Kenzos lövflaska fick jag av Johnny från Närpes under min singeltid. De andra har jag köpt själv. Min ex gav mig enbart sportredskap i present som jag heller aldrig använde och min nuvarande man är noga med att ge nyttigheter eller blommor :-)

Undrar hur andra använder sina parfymer? Jag står inte ut med att vistas med folk som stinker parfym. De flesta som jag känner säger samma sak. Vart tar alla parfymflaskor som produceras vägen? Är alla andra lika tokiga som jag och köper parfym för att ställa ovanpå badrumsskåpet? Jag går ju inte på nattklubbar och liknande. Det är kanske där som parfymerna används.

Men jag kom på ett användningsområde för mina parfymer.

Under många år har jag använt enbart oparfymerade tvättmedel. Jag tycker inte om att allt i mitt hushåll ska lukta tvättmedel. Ren tvätt luktar inte. Gärna får tvätten dofta frisk luft. Inget i världen slår den doften. Men det är inte alltid jag masar mig ut för att hänga tvätt. Och det doftfria tvättmedlet är inte helt luktfritt, det heller. Det har någon obestämbar lukt av olja eller något....

NU gör jag så att i sköljmedelsfacket sprayar jag ett par droppar parfym. Det tar bort det konstiga "doftfria" ur tvätten men det blir heller ingen parfymdoft kvar i kläderna. Perfekt! Men runt tvättmaskin är det en evig parfymdoft. Men det stör inte mycket. Och parfymnivån sjunker i flaskorna. Ska kolla på båtresan till Finland om jag hittar någon ny tjusig flaska.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)