Sonjas funderingar om skapande i allmänhet och konsthantverk i synnerhet.

Kommentera gärna! Din kommentar syns först efter att jag godkänt.  Läs andras kommentarer och skriv egna här nere på Lämna kommentar eller kontakta mig på sonja.maans@multi.fi

 

Framme

2013-10-03

 

Trevlig inredning vi har i nya huset, eller hur! Syns inte mycket annat än flyttkartonger. Tre nätter har vi övernattat efter flytten till Granby, Sigtuna. Sovit gott som aldrig förr trots stöket runt omkring.

Fyra starka karlar, tre flyttbilar och två dagar behövdes för att få vårt bohag flyttat. Ändå har inte pianot anlänt ännu. De fyra starka tog slut. Pianot anländer på fredag då vi förhoppningsvis har röjt undan så det får plats.

Otroligt att vi ska få plats för innehållet i 160 kartonger i våra skåp. Får se om det blir en flytt till med en massa kartonger till återvinningen.

Trots röran känns det så oerhört bra att att bo på landet. Lugnt och fridfullt så man hör minsta fågelpip. Noterade också att min tinnitus hörs bättre än i Östertälje. Kanske det inte beror på lugnet utan på bärandet, samt att det ger med sig så småningom, får jag hoppas. Egen bastu har vi äntligen fått. Hur i all världen har jag klarat mig utan det i 10 år?

Flera grannar har varit på besök och morsat. Vi har redan hunnit komma överens om äggutlåning och vattnandet av blommor vid behov. 

Nära till butik har vi verkligen inte. 8 km är det till närmaste. Men en riktig höjdare ligger på 20 km avstånd: Willys i Bro. Otroligt mångsidigt och fräscht urval och rejält med utrymme runt hyllorna. Vi var där och storhandlade i går och efteråt åt vi världens godaste lunch på restaurangen en trappa upp i samma hus. Inget märkvärdigt men sååå god köttgryta har jag aldrig ätit förr. Skönt att åka hem till lilla Granby, mätta och belåtna. Kommer att bli en återkommande veckoresa till Bro.

Solen har lyst upp alla våra dagar i Granby hittills. Underbart med lysande ruska (=när naturen sprakar i höstens alla färger) tätt inpå knutarna. Vi går ut ibland och njuter av tillvaron och glömmer råddet inomhus. Småningom blir det säkert fint även inomhus.

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)