Sonjas funderingar om skapande i allmänhet och konsthantverk i synnerhet.

Kommentera gärna! Din kommentar syns först efter att jag godkänt.  Läs andras kommentarer och skriv egna här nere på Lämna kommentar eller kontakta mig på sonja.maans@multi.fi

 

Mersmak

2013-11-11

 

Det var så intressant att klä om soffan och fåtöljen. Nu har jag börjat snegla på svärmors underbara 60- tals matsalsstolar och konstaterar att de blivit lite platta i sitsen och att klädseln kunde vara lite intressantare.

Gubben och jag har besökt en möbeltapetserare i grannskapet och tittat på hennes tygprover ett flertal gånger. Gubben hittade genast ett perfekt rödbrunt tyg till sin kontorsstol men det behövdes flera besök förrän jag bland 100-tals tygprover fick ögonen på ett alldeles fantastiskt tyg "Tistel" ritat av den svenska konstnärinnan Dagmar Lodén år 1949. Jobs Handtryck i Leksand har nu tagit den i nyproduktion.

Jag är eld och lågor över detta eldochlågor-färgade tyg. Mycket våldsamma färger men i vår "svarta" matvrå blir det perfekt!

Också meterpriset är ganska våldsamt men ikeatyget för soffan och fåtöljen var ju så billigt så det jämnar ut sig, har jag bestämt. Kvaliteten känns toppen. Tjockt och slitstarkt, lin, bomull samt 3% nylon.

Min mycket färg- och formintresserade svärmor ler säkert glatt  i himlen åt vårt val av nytt tyg till stolarna. Det känner jag på mig.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)