Sonjas funderingar om skapande i allmänhet och konsthantverk i synnerhet.

Kommentera gärna! Din kommentar syns först efter att jag godkänt.  Läs andras kommentarer och skriv egna här nere på Lämna kommentar eller kontakta mig på sonja.maans@multi.fi

 

Första glasalstret

2014-03-20

 

Nu är mitt första, större glasföremål klart. Det blev en tavla som kan hängas i fönster eller på väggen. Gubben kallar den för Buskskvätta.

Det var mest en lek och experiment med glasbitar. Det svåra är att bränna så att inget spricker och att glaset blir lagom mycket smält. Alla ugnar är lite individuella men nu vet jag att min ugn ska gå upp till 800 grader för att alla tre lagren med glas ska smälta ihop. Sen gäller det att orka vänta till följande dag med att öppna ugnen.

Jag var uppe med tuppen och vågade knappt andas när jag öppnade ugnsluckan. Det mesta såg bra ut. Fågelns öga hade tagit ett litet skutt och placerat sig på lite konstigt ställe. Men det var bara att gilla läget och konstatera att fågeln är en personlighet.

Antal kommentarer: 3

2014-03-20 19:12:06

Hej! En sån vacker tavla du gjort. Fina färger du komponerat.
Ett tips ang ögat som skuttat så vet jag att det finns spec lim för glas eller så sätter du lite honung under för att limma fast glasbiten.
Jag väntar med spänning på nästa mästerverk ;)
Hälsn Gunborg E

2014-03-20 20:53:41

Tack Gunborg! Glas kan vara mycket nyckfullt. Trots att man limmat enligt alla konstens regler så kan glaset röra på sig i ugnen. Limmet och honungen fungerar bra som transportsäkerhet till ugnen men när glaset börjar värmas och limmet brinner upp så kan man aldrig vara säker på vad som händer. Har upplevt med glassmycken att någon glasbit kan skutta iväg till något annat smycke. Det är ju det som är så spännande; man kan aldrig vara säker på att det blir bra :) Sonja

2014-03-21 20:28:23 - E-postadressen är dold

Vad spännande med ngt nytt i skaparverkstan!!!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)