Sonjas funderingar om skapande i allmänhet och konsthantverk i synnerhet.

Kommentera gärna! Din kommentar syns först efter att jag godkänt.  Läs andras kommentarer och skriv egna här nere på Lämna kommentar eller kontakta mig på sonja.maans@multi.fi

 

Lek med Slow Dry silverlera

2012-01-12

Ring i Slow Dry silverlera med glasöga

Jag tänkte göra en ring av Slow Dry silverlera men det var så kul så det blev 5 ringar och en berlock. Kolla de andra smyckena på sidan Smycken i silver, brons och koppar.

Jag knådade ca 7 g Slow Dry silverlera i plastfolie. Formade till en korv, värmde "korvpaketet" i armhålan under tiden som jag gjorde i ordning ringställningen och andra tillbehör. Jag tryckte in silverleran i en tom silverleraspruta, klippte av halva spetsen och tryckte ut leran på ett infettat plastunderlag. Så formade jag silverlerasträngen runt ringmandrelen. Jag upprepade hela proceduren för varje smycke.

Slow Dry leran är lite segare än den vanliga silverleran och passar bra till långa smala smycken och ringar.

Berlocken, garnnystanet, kan ni kanske gissa hur det blev till. Jo, en ring blev inte så lyckad vid formandet runt mandrelen så jag rullade ihop strängen och tänkte göra om från början. Men klumpen var så gulligt så jag tryckte i en ögla och så blev det ett annorlunda smycke.

Ringen här på sidan fick en glassten i mitten av kringlan.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)