Sonjas funderingar om skapande i allmänhet och konsthantverk i synnerhet.

Kommentera gärna! Din kommentar syns först efter att jag godkänt.  Läs andras kommentarer och skriv egna här nere på Lämna kommentar eller kontakta mig på sonja.maans@multi.fi

 

Ädla stenar

2014-06-29

 

På bilden finns Kvarts, Apatit, Rubin, Hematit, Rökkvarts, Spectrolit, Amazonit, Ametist, Crysoberyl, Agat och Bergslagssten.

 

Lars Daggfelt kom på kurs hos mig i Östertälje för ett par år sedan och lärde sig hantera silverlera. Har är stenslipare och ville kunna infatta sina stenar i silver.

Han gör utmärkta infattningar men vill ändå fokusera på stenslipandet. Han fick mig mycket intresserad av att göra smycken med hans stenar infattade. Blev eld och lågor över alla underbara skiftningar hans stenar uppvisar. Det är inga vanliga gråstenar som han slipar. Han har Rubiner, Smaragder, Topaser osv. Man blir alldeles vimmelkantig av alla finheter.

Nu har jag fått äran ta hand om en del av hans ädelstenar på bästa sätt och försöka mig på att infatta dem. Oj vad det kliar i fingrarna att sätta igång. Men först ska barnbarnen i Finland få besök.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)