Sonjas funderingar om skapande i allmänhet och konsthantverk i synnerhet.

Kommentera gärna! Din kommentar syns först efter att jag godkänt.  Läs andras kommentarer och skriv egna här nere på Lämna kommentar eller kontakta mig på sonja.maans@multi.fi

 

Förbaskade symaskin

2014-07-06

 

Inte så ofta jag syr på symaskin nu för tiden. Men varje gång ska maskinen ställa till förtret! Otaliga gånger har den varit på service.

Nu har jag bestämt mig för att köpa en ny symaskin. Men finns det bra symaskiner längre?

Min första symaskin var en Singer som kunde sy raksöm och sick-sack och fungerade perfekt. Den släpade jag av och an mellan Åbo och Jakobstad under studietiden.  Så småningom tyckte jag att jag behövde en mera avancerad symaskin. Mamma hade en Bernina som kunde sy genom tjocka lager jeanstyg och t.o.m. sy knapphål. Hon kunde tänka sig att byta symaskin med mig.

Den symaskinen borde jag ha behållit. Med lite rundsmörjning då och då hade den säkert fungerat perfekt fortfarande. Men så inbjöds jag till symaskinsdemonstration av Husqvarna. Va skoj det var att kunna välja och vraka mellan ett oändligt antal dekorationssömmar! Dum som jag var bytte jag bort  Berninan. Men Husqvarnan blev inte så långlivad.

Följande maskin blev den Janome jag har nu. Jag hade tänkt mig en Bernina men hörde att inte ens Bernina är pålitlig numera. Allehanda plastdetaljer har ersatt de tidigare hållbara metalldelarna.

Nu är jag mogen att ge mig ut på symaskinsjakt än en gång. Tar gärna emot tips på en ny som kan sy i tjockt tyg och inte hoppar över stygn. Eller så har jag rentav turen att hitta en begagnad Bernina från 70-talet!

 

 

 

Antal kommentarer: 2

2014-07-07 09:49:09 - Solveig M, E-postadressen är dold, www.vavide.se

Har själv haft min Bernina nyligen på service vi Brommaplan (Symaskinssevice)som kan sina saker. Han hade en icke datoriserad Bernina bruksmaskin att rekommendera som jag kunde tänka mig om jag skulle byta från min 23 år gamla 1080 - men priset är högt. Men där finns den kvalitet du söker. Titta in på Berninas site! Hälsningar Solveig

2014-07-07 14:16:46

BERNINA är bra. Köpte en ny Quit Bernina men har behållit min gamla. De är nog metall i dem ännu. Häls. Marianne
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)