Sonjas funderingar om skapande i allmänhet och konsthantverk i synnerhet.

Kommentera gärna! Din kommentar syns först efter att jag godkänt.  Läs andras kommentarer och skriv egna här nere på Lämna kommentar eller kontakta mig på sonja.maans@multi.fi

 

Symbolsmycke

2012-01-17

I höstas startade jag i samarbete med Södertälje kommun och Suomi-Seura en kurs i smycketillverkning med avsikt att skapa en smyckekollektion som ska fungera som logo för sverigefinländare.

Det var en grupp med 9 duktiga smyckeskapare som träffades under 13 kvällar. Vi åstadkom mycket trevliga och användbara prototyper.

Nu ska vi fortsätta på samma tema. I februari startar en kurs både för dem som var med i höstas men också en nybörjarkurs.

Det är en härlig utmaning att designa smyckemodeller som knyter an till både Sverige och Finland och vår gemensamma historia.

Dessutom är det en stor utmaning för mig att undervisa på finska! Det gjorde jag aldrig i Finland. Det fungerade bra under höstterminen. Visserligen kallade jag humla för humalainen (betyder på fyllan!) i stället för kimalainen. Liknande episoder uppstod flera gånger och vi skrattade gott.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)