Sonjas funderingar om skapande i allmänhet och konsthantverk i synnerhet.

Kommentera gärna! Din kommentar syns först efter att jag godkänt.  Läs andras kommentarer och skriv egna här nere på Lämna kommentar eller kontakta mig på sonja.maans@multi.fi

 

Hantverkets välsignelse

2015-01-04

Har inte så värst många alster sparade från tiden som textillärare i Arbis. Men påsen med flerfärgsvirkat dök upp. Tiden efter jul brukar för mig vara lämplig för städning av garderober.

Kommer så väl ihåg tiden i slutet på 80-talet och början på 90-talet då utbränning drabbade mig ordentligt. Orkade inte uträtta mycket men flerfärgsvirkningen gav mig ro. Jag kunde sitta i timmatal med kaffekopp, vattenglas, virknålen och garnnystan och glömma alla måsten.

Alstren kunde senare användas som åskådningsmaterial i kurser. Om någon annan än jag brev faschinerad av flerfärgsvirkning och att kombinera stickning och virkning minns jag inte. Jag hoppas att jag kunde så frön här och var.

Jag stickade-virkade också en tröja till dottern enligt ett mönster från Sydösterbotten, kallad Korsnäströja. Den har virkat ok, kant nertill samt virkad ärm nertill och upptill. För övrigt stickad på samma sätt som mössan. Vart den tröjan tagit vägen vet jag inte. Hoppas att någon som uppskattar den har fått den eller så dyker den kanske upp vid mera städning.

"Tobakspungarna" på bilden är underbara tycker jag. Kan gärna användas också nu för tiden till hembygdsdräkter eller annars bara av dem som uppskattar hemslöjd.

Riktigt så det börjar klia i fingrarna efter virknålen igen!

Antal kommentarer: 1

2015-01-04 22:44:07 - Karin, E-postadressen är dold

These are amazing! Can you do a close up on one so I can see where the crocheting and knitting meet? I love doing both but these complicated patterns are beyond me now.
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)