Sonjas funderingar om skapande i allmänhet och konsthantverk i synnerhet.

Kommentera gärna! Din kommentar syns först efter att jag godkänt.  Läs andras kommentarer och skriv egna här nere på Lämna kommentar eller kontakta mig på sonja.maans@multi.fi

 

Släktträff

2015-07-16

 

 

Jag har alltid varit intresserad av hur man levde förr i tiden. När man inte kunde skriva sitt namn använde man bomärken. Jag fick en idé om att jag skulle använda Maans' bomärke på smycken. Tyckte själv att det var en god idé att göra glassmycken med bomärke till varje deltagare vid släktträffen i Esse. Bomärket blev inte perfekt på alla smycken och inget smycke blev det andra likt. Men jag antar att när man förr plitade sitt bomärke blev det heller inte så exakt.

 

Antal kommentarer: 1

2015-07-26 22:19:41 - gunilja, E-postadressen är dold

Vad kul med släktträff !!Du skriver att du är intresserad av hur man levde förr! Råkade se filmatiseringen av "Stormskärsmaja" här i somras på finsk TV-kanal...MYCKET gripande, fem avsnitt tror jag det var. Filmen hade spelats in på 70-talet nån gång.Lasse Mårtensson hade gjort musiken. Försök kolla in den på play när du är i Österbotten. Sevärd verkligen ! Ska se den i H:fors i höst i "ny tappning" !
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)