Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Ägg och bacon i ugn

2014-01-01

Gott nytt år alla besökare!

Den här tiden på året vill man kanske ta det enkelt med matlagning efter alla utsvävningar.

Här kommer recept på en enkel lunchrätt som man blir mycket mätt av.

 

 

 

2 portioner

 

8 skivor bacon

4 brödskivor (jag använde Skogaholms fiberrost)

4 ägg

2 tomater

salt

peppar

 

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg 4 skivor bacon i kors i två eldfasta skålar så att ändorna sticker upp. Tryck ner två brödskivor i vardera skålen så att det bildas en grop i mitten. Knäck två ägg i vardera brödgropen utan att gulan går sönder. Strö lite salt på äggen. Skär tomaterna i 6 skivor. Lägg tre tomatskivor över äggen. Salta lite och peppra. Tänk på att bacon är mycket salt. Vik baconflikarna över så att baconet täcker brödkanterna. Grädda i ugn i 15 - 20 minuter eller tills ägget stelnat och baconet är knaprigt.

Receptet kan halveras och serveras som del i frukost. Använd då små ungnsformar. Jag har prövat att använda låga tekoppar.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)




Mata in koden inbäddad i bilden