Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Enkel kålgryta

2014-01-09

Vi fortsätter väl på den smala, enkla linjen.

 

 

4 portioner

 

1 vitkålshuvud ca 1 kg (gärna ekologisk)

500 g mager köttfärs

1 stor, gul lök

2 msk soyasås

2 rågade matskedar ketchup

salt, peppar

 

Värm en stor stekpanna eller gryta och lägg i köttfärsen och den hackade löken. Peppra och salta lite. Rör om med gaffel så att färsen finfördelas. Hacka kålen i små bitar och lägg i pannan vartefter du hackar. Rör om. Låt sjunka ihop under lock. När massan krympt lite och blivit mera rörbar häll i ketchup och soya. Fortsätt koka under lock tills kålen är mycket mjuk. Avsmaka med salt och peppar.

Jag serverar gärna med tomat och en klick gräddfil. En portion innehåller endast ca 250 kalorier (utan gräddfil).

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)




Mata in koden inbäddad i bilden