Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Mjöd och munkar

2014-05-01

 

Trevlig 1 Maj!

 

Ni har väl redan alla tillbehör till Förstamajkalaset. Om inte så kommer här ett förslag på snabbmjöd och snabbmunkar om man råkar ha citroner och frityrolja hemma.

Snabbmjöd

Koka upp ca 2 l vatten. Skiva 2 citroner i tunna skivor och häll ner i det heta vattnet. Ta inte med ändbitarna, så blir mjöden inte så besk. Låt stå tills vattnet svalnat. Häll genom durkslag och tryck saften ut citronerna. Häll i två burkar öl av önskad styrka. Tillsätt ca 5 dl socker. Kyl.

 

Snabbmunkar

 

Vispa 2 ägg med 2,5 dl socker. Blanda 5,5 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med 2 dl mjölk. Hätta upp frityrolja och klicka ner degen i oljan. Gör gärna ett prov med en liten klick först innan du klickar ner mera. Ta upp munkarna när de är lagom bruna och lägg dem på hushållspapper. Häll lite strösocker och varma munkar i en papperspåse och skaka.

Nu åker gubben och jag på Majkalas till Vendelsö till kusin Siv och hennes gubbe Hasse. Verkar inte vara väder för majlindo (picknick) så vi fikar väl inomhus.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden