Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Squashtider

2014-08-19

 

I min trädgård växer enormt med squash just nu. Inte enkelt att hinna äta upp vartefter man skördar. Som tur är håller squashen sig länge utan att ruttna. Men det gäller att använda den flitigt nu. Även i butikerna finns fin, inhemsk, prisvärd squash just nu.

Squash är god att riva och smaksätta med t.ex. pesto, olika kryddor eller bara lite salt och äta som tillbehör. Jag blandar också i sallader eller som wok. Nästa experiment blir att blanda squash i bröddegen.

Här kommer recept på squashbiffar:

Ca 8 biffar

150 g grovriven squash

4 medelstora, kokta, rivna potatisar (färsk går också bra men konsistensen på biffarna blir annorlunda)

En bit hackad purjolök

2 ägg

1 tsk örtsalt

timjan

Blanda alla ingredienserna. Stek i rapsolja några minuter på var sida.

Gurkorna som finns på tallriken är frilandsgurka. Även de växer snabbt just nu så det gäller att äta upp dem eller göra inläggningar. Som råa är gurkorna goda bara man skalar dem. Jag brukar skära dem på längden och mumsa.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)




Mata in koden inbäddad i bilden