Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Godaste på länge

2014-09-03

 

Båtmat har jag sällan tyckt varit någon höjdare. Men den här gången var det det bästa jag ätit på evigheter!

Fisk i de flesta former tycker jag om. Svärdfisk har jag ätit endast en gång tidigare och det var på Kreta. När jag såg att Svärdfisk fanns på menyn på Siljabåten beställde jag det utan större förväntningar. Det stod på menyn att den skulle severas med pyttipanna :-(

Jag förklarade för den enspråkigt finska servitrisen på svenska att jag tycker att potatispyttipanna inte passar med grillad fisk (service på svenska ska man väl kunna få). Hon såg enbart förvirrad ut. Jag tänkte att man kan ju alltid lämna kvar pyttet på tallriken om det promt ska vara med. Men si det var grönsakspytt som var tillbehören. Jag hade nog kallad det för wok i stället. (Nej, är ju egentligen emot engelsk inblandning i svenskan) Härligt lättstekta, knapriga grönsaker och rotfrukter! Och så pricken på iet (eller på tallriken): en stor rå fiskbit på het lavasten! Jag fick grilla den själv! Ojoj, vad gott det var! En stor ananasbit fanns också på grillstenen. Vilken matupplevelse!

Gubben höll sig till den traditionella hamburgaren. Också han var mycket nöjd med sin mat!

Jag har försökt googla på lavastenar för grillning men inte fått napp. Jo, det finns tydligen småsten som man ska ha på grillen. Men detta var en stor fyrkantig sten som man värmer i ugnen och sedan placerar på en speciell tallrik. En sådan skulle jag vilja ha. Stenen var så stor så två portioner fisk, eller kött skulle rymmas.

Känner någon till var sådana lavastenar med tallrikar finns till salu?

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden