Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Gott Nytt År!

2014-12-31

 

Nyss hemkommen från Finland. Trots både förkylning och trötthet kände jag mig inspirerad att baka finska jultårtor till eftermiddagskaffet så här på nyårsafton.

Jag använde fryst, svensk, färdigskuren smördeg (Lantgården, 10 st i förpackningen). Det är enkelt att lösgöra så många bitar man vill ha och spara resten till nästa gång. Skivorna har papper som mellanlägg.

Så länge skivorna tinar på plåten gör man plommonsylt. Jag använder inte färdig plommonsylt utan mixar en påse torkade plommon med 1 dl varmt vatten. Blir grövre än köpt sylt men jag tycker det är godare.

Smördegsplattorna skärs eller sporras från hörnen ca 5 cm. Två rågade teskedar plommonsylt klickas i mitten av plattorna. Jag använde all sylt till 9 st stjärnor. Därefter viker man upp varannan spets mot mitten och trycker till.

Grädda i 225 grader några minuter. Jag glömde ta tid men jag uppskattar att det tog ca 7 - 8 minuter tills stjärnorna var lagom gräddade.

Sikta florsocker över och njut! Gubben gillade dem skarpt.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden