Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Mera plommon

2015-01-03

 

Hann inte baka något till julen men det går väl lika bra efter…

Jag fortsätter på temat plommon. Torkade plommon ska man alltid ha i skåpet, tycker jag. Hade också en liten burk krossad ananas så jag hackade plommonen i grova bitar och blandade med ananas som fyllning. Jag kan också tänka mig att kombinationen torkade plommon - äpplen skulle vara superb. Det ska jag testa nångång.

175 grader varm ugn.

 

Fyllning:

Hacka plommon grovt och blanda med en liten burk krossad ananas (också spadet). Låt stå och vänta så länge du gör bottnen. Blanda därefter plommon- ananasblandningen med 1 burk creme fraiche, 0,5 dl socker, 2 ägg, 1 tsk vaniljsocker.

 

Pajbotten:

Smält 150 g smör, låt svalna. Rör ner 1  dl socker, 3 dvetemjöl och 2 tsk bakpulver. Tryck ut degen i en pajform. Häll över fyllningen, grädda i ca 30 minuter.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)




Mata in koden inbäddad i bilden