Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Äggskoj

2015-03-25

 

Bland mina sparade recept hittade jag denna trevliga idé. Vems ursprungsidén är vet jag inte. Jag tänker överraska barn och barnbarn på påskafton med ägg-chokladkaka.

Peta hål i änden på äggen och låt innehållet rinna ut. Skölj äggskalen och låt dem ligga i vatten tills de ska användas.

Gör en sockerkakssmet. Jag blandade även i en matsked kakao. Tror att det är bra att halvera mängden bakpulver så rinner inte degen ut.

Häll smeten i en plastpåse.

Smörj insidan på äggskalen med olja. Ställ skalen i muffinsformar med lite aluminiumfolie som stöd.

Klipp av hörnet på degpåsen och fyll äggskalen till hälften. grädda i 175 grader i ca 10 minuter.

Överraska genom att servera äggen med öppningen nedåt i äggkoppar.

Glad Påsk!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)




Mata in koden inbäddad i bilden