Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Valborg

2015-05-01

 

Inför Valborg vill jag naturligtvis ha mjöd och struvor. Vanligtvis brukar jag nöja mig med munkar i stället för struvor eftersom jag har haft för mig att de är så svåra att tillreda. Jag gjorde i ordning min vanliga munksmet men innan jag hällt i hela mjölmängden kom jag på idén att försöka mig på struvor igen.

Alltså lite lösare deg än till munkar, häll degen i en plastpåse, klipp upp ett hål i hörnet och ringla ner degen i ca 180 grader varm olja. Vänd på struvorna och fritera på andra sidan.

Låt struvorna svalna, sikta över florsocker. Glada Vappen!

 

Munkar

Vispa 2 ägg med 2,5 dl socker. Blanda 5,5 dl vetemjöl med 2 tsk bakpulver och rör ner i äggsmeten tillsammans med 2 dl mjölk. Hätta upp frityrolja och klicka ner degen i oljan. Gör gärna ett prov med en liten klick först innan du klickar ner mera. Ta upp munkarna när de är lagom bruna och lägg dem på hushållspapper. Häll lite strösocker och varma munkar i en papperspåse och skaka.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden