Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Asien i Granby

2015-08-11

 

 

Vilken underbar kokbok jag hittat!

Det började med att jag blev så inspirerad av matlagning med Muurikka hos dottern i Österbotten. Hemma igen inhandlade vi en Muurikka. Men som så ofta så dröjde det ett tag innan vi fått alla tillbehör och kommit oss för att montera. Regulatorn såldes separat och gasen skulle ju också inhandlas.

I juli blev det inte tid att skruva ihop underredet. Men gästen från Japan pratade mycket inspirerande om japansk matlagning så jag fick stor lust att testa.

Efter att vi ätit en underbar asiatisk middag hos kusinen i Vendelsö samt bläddrat i koreafödda Jennie Walldéns bok om asiatisk matlagning var gubben och jag totalt sålda.

Följande dag skruvade vi ihop muurikkaunderredet, monterade gasen, stekte fläskfilé och grönsaker. Soyasås och chiliflingor hade jag i skåpet. Tog inte många minuter att fräsa ihop en middag. Det härliga med tillredning av mat på muurikkan är att det går så fort. Innan dess måste dock fläskfilén bankas och marineras och grönsakerna hackas, så förberedelserna tog tid. Men det blev underbart gott!

Jag hade tidigare beslutat att det är mycket onödigt att köpa kokböcker för matrecept hittar man ju så fort man öppnar en tidning. Men boken av Jennie ville jag absolut skaffa. Den var lätt att hitta i bokhandeln. Tror inte att jag förut blivit så inspirerad av någon kokbok. Den är mycket överskådlig. Fungerar nästan som ett uppslagsverk. De främmande kryddorna och såserna är utmärkt förklarade i början av boken.

Men fullt så enkelt att tillreda recepten som Jennie säger i titeln på boken, tycker jag inte det är. Inte så lätt att få tag i alla kryddorna när man bor så här bakom takana. Men de flesta hittade jag faktiskt hos vår matleverantör Mathem. Men experten Jennie måste ju tillåtas att ta till överkurs ibland. Man måste ju inte testa alla hennes recept. Man får pröva sig fram. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden