Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Budapest

2015-08-12

 

En variation av Budapesttårta blev den här sommarens Tårta som fullkomligt smälter i munnen. Glutenfri.

Botten: 5 äggvitor, några droppar citronsaft, 3 dl strösocker, 1,5 dl finhackad sötmandel, 3 msk maizenamjöl.

Fyllning och garnering: 3 dl vispgrädde, färska bär.

Sätt ugnen på 175 grader. Rita tre rundlar på bakplåtspapper ca 22 cm i diameter. Vispa äggvitor och citronsaft till fast skum. Häll i sockret lite i taget och vispa på låg hastighet. Vänd ner hackade mandeln och maizenamjölet. Spritsa eller bred ut smeten på rundlarna. Gör först mindre rundlar så ser du hur långt smeten räcker och rundlarna blir lika stora. Grädda en botten i taget eller alla tre i varmluftsugn i 15 minuter eller tills rundlarna är ljust bruna.

Låt rundlarna svalna.

Fyll tårtan först när den ska serveras. Vispa grädden och bred ut på en botten. Strö bär över. Placera de andra två över med grädde och bär emellan. Överst grädde och rikligt med bär.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)




Mata in koden inbäddad i bilden