Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Kolhydratfattigt

2016-08-02

 

Jag snubblade över ett recept på blomkålsbröd på FB.

500 g blomkål

2 ägg (jag använde 3 till stekta biffar)

50 g mandelmjöl

1 msk olivolja

lite salt (det uteslöt jag)

Koka blomkålsbuketterna mjuka. Häll buketterna i handduk så att all vätska ångar bort. Mixa med de andra ingredienserna. Rådet var att man skulle klicka ut smeten på bakplåtspapper och grädda bröden i 225 grader. Jag tänkte att det går väl lika bra med stekpannan så jag stekte mina biffar. Men nästa gång prövar jag med ugnen för biffarna var lite svåra att få att hålla ihop. Därför lade jag till ett extra ägg. Men mycket goda är de!

Nu har jag testat reseptet med att grädda i ugn med endast 2 ägg i smeten. Klickade ut 20 skedar deg som jag plattade till lite. gräddade i 225 grader ca 25 minuter. Bröden höll bra ihop efter gräddningen. Gott med smör och ost till!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)




Mata in koden inbäddad i bilden