Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Länge sedan

2017-01-12

 

Varför äter vi inte mera kalkon? Härom dagen stötte jag på kalkonstek färdig för ugn från Malax i butiken. Länge sedan jag tillrett kalkon. Förr brukade jag köpa hela kalkonen till jul och fylla med olika slags frukt. Men jobbigt att hantera både före och efter tillagningen.

Kalkonsteken jag nu köpte gned jag in med rosmarin och timjan, placerade i stekpåse, vred ugnen till 200 grader, stack in stektermometer. Efter ca 1 timme hade den uppnått önskade 71 grader. Enligt förpackningen skulle man steka i 150 grader i två timmar utan stekpåse men jag vet (tror fullt och fast) att det blir torrt utan.

Lagade risotto till. Blev mycket gott! Enligt förpackningen var kalkonsteken lättsaltad men det påståendet vill jag inte hålla med om. Kändes krafigt saltad i min mun.

Är man inte ett mycket stort gäng som äter så blir det en hel del kalkon kvar efter första dukningen. I dag skar jag kalkonrester i tärningar, fräste hackad lök och squashtärningar i lite smör, hällde i tomatkross och kalkonbitarna. Gott som pastasås!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)




Mata in koden inbäddad i bilden