Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Lyckad misslyckad födelsedagstårta

2013-05-19

 

 

Maken och jag var bjuden på födelsedagskalas hos goda vännen Hasse i går. Möttes i dörren av hans förtvivlade fru Siv. Tårtan som hon haft stora förväntningar på och som hon lagt ner mycken möda på hade blivit ett totalt fiasko, påstod hon. Temat för middagen skulle vara rabarber. Men hon hade förväxlat fyllningen i tårtan med dessertens rabarberkompott. Problemet var att tårtfyllningen fick en räjäl dos ingefära och kompotten blev för snäll.

Vi hade stora förväntningar vid eftermiddagskaffet. Ingefära är min absoluta favoritkrydda. Och faktiskt: Godare tårta har jag aldrig ätit! Ingefära - rabarberblandningen var superb i moussen på mandelbotten. En mängd färska bär toppade skapelsen.

Grillmästaren Hasse var suverän vid grillen som vanligt. Perfekt grillat kött inhandlat direkt från gård i Haninge.

Och desserten! - mycket god rabarberkompott med vaniljtopping med grovhackade pistagenötter.

Heltoppen dag med Siv, Hasse, Siri och Marcus och avrundning med melodifestivalen. Och rätt låt vann!

Obs! Tårtbottnen ska gräddas i ca 45 min. Siv tog hälften av rabarberkompotten (se recept nere) och blandade med tårtans grädde. Pröva!

Receptens ursprung: MAT-magasinet

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)




Mata in koden inbäddad i bilden