Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Favoritgrytan

2017-11-08

Grytan är ett riktigt långkok men är ändå enkel att laga.  Den sköter sig själv i ugnen.

Jag brukar variera med gris och nöt i grytan. Desstuom varierar jag med kryddningen och smaksättningen. Ibland vräker jag på ordentligt med  kryddor, t.ex. chili. Ibland får den bli mild och snäll som den traditionella karelska steken med både fläsk och nöt samt morötter.

ca 900g tärnat kött, t.ex. gris ytterfilé eller nötstek och en tärnad lök.

Tärna och bryn köttet i het panna. Peppra och salta. Häll köttet i ugnsgryta och häll över vatten så att det täcker köttet. Ställ i 200 grader ugn med lock på. Låt stå i 1,5 timme för gris och tre timmar för nöt eller nöt och gris blandat.

Sila av spadet i en kastrull och vispa i redningsmjöl och låt koka upp. Häll tillbaka i grytan och smaka av. Gubbens favoritsmaksättning i grisgrytan är stekt bacon, grädde, rosépeppar och calvados. Jag kompletterar med syltad lök, champinjoner och soltorkad tomat, oliver och timjan. Servera med potatismos.

Alla varianterna är sååå goda!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)