Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Kållåda

2018-04-09

 

Tycker också du att det är så onödigt att koka och steka olika ingredienser före man rör ner i ugnsform och gör lådor eller gratänger?

Till denna kållåda rörde jag ihop allt utan att varken koka eller steka. Blev sååå bra!

Du vet väl att det är bra att äta någon form av kål varje dag!

 

Kållåda: 8 personer. Receptet går bra att halvera.

1 vitkålshuvud

1 lök

800 köttfärs

1 dl grötris

1 l mjölk (gärna röd)

2 tsk salt

1 tsk peppar

1 rågad tsk timjan

1 burk tomatkross

 

Riv kålen, hacka löken, finfördela köttfärsen. Häll alla ingredienser i en stor bunke eller kastrull och rör om. Olja en stor ugnsform och häll i massan. grädda i ca 1 timme i 200 grader.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)