Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Gluten- och lactosfri Budapesttårta

2019-08-25

 

Alltid spännande att försöka ändra på ingredienserna i ett recept. Ett barnbarn tål inte nötter så jag försökte hitta på annat som ger lite tuggmotstånd och smak. Det blev Sempers glutenfria knäckebröd som jag körde i matberedare.

Glömde att man tillsätter socker i smeten först efter att man vispat äggvitorna så smeten blev inte så fluffig som den skulle vara. För säkerhets skull blandade jag med en halv tesked bakpulver. Denna variant av budapesttårta blev riktigt lyckad i mitt tycke. Dessutom var den lättrullad och sprack inte.

6 äggvitor

3 dl socker

2 dl potatismjöl

2 krossade skivor glutenfritt knäckebröd

1/2 tsk bakpulver

4 dl vispad grädde

frukt eller bär

Vispa äggvita och socker pösigt. Häll i knäckebrödet och sikta ner potatismjölet och bakpulvret och blanda. Häll smeten på bakpapper i långpanna. Bred inte ända ut till kanterna. Grädda i 175 grader ca 5-10 min eller tills kakan är ljusbrun. Låt kakan svalna.

Bred över ca 2 dl vispad grädde samt bär eller frukt. Jag använde 2 st skivade bananer. Rulla ihop från långsidan och bred 2 dl vispad grädde över och dekorera. Tårtan på bilden är redan till stor del uppäten.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)