Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Torparmor tar vad hon har

2019-10-21

 

I fredags åkte vi till torpet för att ordna inför vintern. Våra goda vänner Heddi o Martin kom på lördagen för att hämta lite överloppsgrejor till Missionsstugan. 

Jag tänkte noga igenom inför avfärden vad vi behövde ta med för att kunna baka något gott till kaffet. Äpplen fanns ju i överflöd vid torpet så jag tänkte göra äppelpaj. Inte så lätt att minnas om där fanns mjöl, socker, bakpulver, kanel, smör osv för vi har inte varit där just alls sen det blev minimalt med sommar.

Väl framme kunde vi konstatera att vetemjölet och smöret var slut. Inte enkelt att göra äppelpaj då. Men jag beslöt att en torparmor reder sig!

Det fanns lite potatismjöl, havregryn, ägg, bakpulver, vaniljsocker och socker. Det ska väl kunna bli en rulltårta.

Evigheter sedan jag kokat äppelsylt, men det gjorde jag nu och det blev gott!

Spännande att göra rulltårta av för lite potatismjöl med tillsats av havregryn. Tårtan lossnade inte så lätt från bakplåtspappret men med hjälp av kniv och gubben blev den hoprullad med ett innehåll av ljuvlig äppelsylt.

Våra vänner påstod att kakan var god och med vaniljsås till blev den utmärkt!

 

Antal kommentarer: 1

2019-10-21 19:34:04 - Martin, martinsandb@gmail.com

Kan intyga att det var inte bara gott. Det var jättegott!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)