Här handlar det om mat! Jag skriver gärna om både nyttig och onyttig mat men mest handlar det om god och lättlagad mat. Hör gärna av dig om dina favoritrecept!

 

Uthållig

2013-06-08

Jag tycker själv att jag är ganska uthållig vad beträffar mat och motion den här gången. Jag cyklar på motionscykeln 10 minuter varje dag samt försöker hålla mig under 1500 kalorier/ dag. Små matportioner men ofta är min nya strategi. Inget nytt egentligen men har äntligen fått fäste i min skalle. Inte vänta med mat tills man är vrålhungrig. En massa trädgårdsarbete ingår också i mitt motionerande.

Men går jag ner i vikt? -Nähä! Något enstaka kilo men inte det ras jag väntar på.

Var tusan är felet?

Mina kilon är tydligen så vana vid att vara där de är så de vägrar flytta på sig.

Det jobbiga med att vara så fokuserad vid vad man äter är att planerande, inköp och matlagande tar alltför mycket tid. Jag hinner ju inte så mycket annat än laga mat! Matlagning är ju trevligt då och då men inte hela dagarna.

Här kommer receptet på köttfärslimpa. Receptet kan dubbleras och limpan frysas. Jag skivar ner den i portionsförpackningar och har mat för många dagar. Recept Pirkka.

Acapulco köttfärslimpa 5 portioner

400 g köttfärs, nöt.

1,5 dl skorpmjöl

1 burk Salsa Mexican Mix (välj själv smak och styrka)

0,5 tsk salt

1 ägg

1 påse (450 g) djupfryst grönsaksblandning

1 msk olja

 

Häll skorpmjölet i en bunke och blanda i salsasåsen. Hetta upp olja i stekpanna och fräs grönsakerna i ca 4 minuter. Ställ stekpannan att svalna.

Tillsätt köttfärs, salt och ägg i skorpmjöls-såsblandningen. Blanda väl. Smörj en avlång ungnsform. Forma degen till en avlång korv med fuktade händer och placera degen i ungnsformen. Tryck en skåra med sidan av handen i degen. Fyll skåran med grönsakerna och tryck ihop degen så att grönsakerna inte syns.

Grädda i 200 grader i ca 30 min. Om inte alla grönsaker rymdes som fyllning, häll dem runt limpan en stund för att bli varma.

Stjälp upp köttfärslimpan och servera med potatismos.

100 kalorier/ 100 g.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden