Sonjas trädgårdsblogg

Det frodas

2014-08-02

 

Skördedags!

Jag medger att squaschen växte sig för stora och borde ha skördats tidigare. Men barnbarnen har upptagit all min tid den senaste veckan. Nu gäller det att leta recept med squash, för skörden blir riklig. Recept till tårta med squash fick jag nyligen av Daniela. Ska bli spännande att kolla hur det smakar.

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/507966/Kes%C3%A4kurpitsa-suklaakakku/

http://gronaskafferiet.se/choklad-och-zucchinitarta-med-jordgubbsmousse/

Gurkorna är frilandsgurkor och verkar ge bra skörd. Jag ska göra egen Bostongurka småningom. Den svenska, butiksköpta innehåller alltför mycket socker och turkost färgämne för att vara ätbar, tycker jag. Gurkorna är goda även som råa bara man skalar dem.

Jag sådde två tomatsorter; Bifftomaten Marmande och minitomaten Tiny Tim.Tror inte att jag väljer Marmande flera gånger. Den är mjölig och formerna kan vara mycket konstiga. Tiny Tim är goda. Barnbarnen gillade att plocka dem. De tomater som vi inte äter färska får bli kross och frysas.

Också blommorna blommar fint i värmen. Solrosorna har blivit rekordhöga. Även den sort som skulle bli 80 cm höga enligt beskrivningen är nu uppe i två meter.

Krasse brukar jag lyckas bra med men inte i år. Lössen har käkat upp nästan alla plantor. Men det är nog så att krassen inte vill ha så här varmt och full sol hela dagarna. De plantor som står lite mera skuggigt är fina.

Sådde Orientalisk Vallmo tidigt i våras. Av erfarenhet trodde jag att jag visste att de inte blommar första året, men se det var fel. De blommar nu med full fart men blombladen dråsar ner redan efter ett par timmar i värmen.

Längtar redan till våren så jag kan ta nya tag med nya frön. Längtar också efter att det ska bli svalare.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden