Sonjas trädgårdsblogg

Blommar fortfarande

2014-11-10

 

Fantastiskt att det blommar ännu i trädgården i november.

Lejongap var lite trög med blomningen i sommar men har blommat desto mer på hösten. Också Bollvivan har kommit på idén att blomma nu. Den var nyinköpt i våras och blev tydligen störd i blomningen då. Nu slår vita och rosa bollar ut i blom.

Jag hade frösått en massa olika grönsaker och blommor på inglasade altanen i våras. Om man vill ha många plantor av samma sort är det en fördel att så i stället för att köpa plantor. Jag tycker att det blir för dyrt att köpa många plantor så det blir alltid endast en eller två per sort. Men ofta går ju plantorna att dela efter något år.

Jag har i sommar haft ett tjugotal frösådda plantor av Månadssmultron. De gav redan i år en ganska god skörd. De utgjorde även en ram runt de övriga planteringarna i den nygjorda planteringslådan. Men de frösådda orientaliska Vallmona var inte mycket att hurra för i somras. Jag ser fram emot nästa sommar då ett tjugotal vallmoplantor kommer att explodera i färg.

I lådan hade jag planterat även Squash och Frilandsgurka. Det var ju lite tokigt för de tog så stor plats. Men god skörd gav de. Nästa sommar ska gurkorna och squashen få egna lådor.

Solrosorna var en riktig fullträff i planteringslådan. De tog minimalt med utrymme i själva lådan men skuggade fint högre upp så att småplantorna inte fick det alltför hett vid söderväggen.

Krassen har alltid varit en favorit i mina planteringar men i sommar fick de för mycket värme och blev invaderade av löss. Men det skojiga var att de hann fröså sig och nu har jag nya krasseplantor som blommar på altan.

Jag ser fram emot mars - april när jag får så nya plantor igen.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden