Sonjas trädgårdsblogg

Snart dags

2015-02-19

 

Årets fröpåsar anlände i dag. Vilken fröjd att öppna paketet och drömma sig bort till grönska och färgglada blommor!

Årets frösådda perenner ska bli Vårkrage, Smörboll och Brinnande Kärlek. Det är trogna blommor som alltid funnits i min trädgård i Österbotten och som bör finnas nu också.

Visst finns plantor att köpa men jag vill ha många av samma sort så att det blir effekt. Hellre väntar jag något år på blomningen och sår frön än att jag håller på i många år och delar och delar eller ruinerar mig med att köpa många plantor. Förra sommaren var jag lite försiktig och sådde endast en perenn, grannröd Orientalisk Vallmo. Det gläder mig att tänka på alla Vallmoblommor som ska förgylla sommaren!

Ringblommor och Lejongap är sommarblommor som jag också vill ha i mängd och massor. Ringblommorna kan man som tur är så på friland. Annars skulle jag drunkna i alla krukor i vår.

Jag är rädd för att det blir för många krukor i alla fall. Men gurkor, squash, tomat och prydnadspumpa ska jag så endast några krukor av var.

Sådden får vänta ett tag trots att det är töväder ute och nästan all snö smält bort. Altanen har för få plusgrader ännu. Intet är som väntans tider!

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden