Sonjas trädgårdsblogg

Herlian tid

2015-05-11

 

... som man säger i Österbotten.

Absolut den bästa tiden på året enligt min åsikt. Inte för kallt och inte för varmt! Så skönt att böka i trädgården och njuta av förstlingarna.

Den blomma som gläder mig mest just nu är Förgätmigej. Blev så överraskad över att den finns så rikligt i vår trädgård just i år. Jag rensade bort den ur stenpartiet förra sommaren men inget inplanterat ville växa där. Nu har jag låtit förgätmigejen växa och den belönar mig rejält.

Tidigare i vår har jag njutit av narsisser i allehanda former och färger. Bollvivan är min favorit bland vivorna. Kejsarkronan är stor och ståtlig och höjer sig fint över låga växter. Aubretia och Mossflox är i början av sin blomning.

Jag är så lycklig över trädgården som blir mer och mer som vi vill ha den. Också gubben har dragits med i entusiasmen. Han odlar för närvarande "tvättfatsblommor". När han var liten brukade hans pappa klippa sticklingar av Kärleksörten och låta dem få rötter i ett tvättfat. På det sättet försäkrade pappan sig om att trädgården blommade länge på hösten. I vår trädgård fanns planterat ett par exemplar av Kärleksörten som gubben tog sticklingar av. Nu har han försäkrat sig om att kärleken ska blomma rikligt hos oss.

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden