Sonjas trädgårdsblogg

Ny milstolpe

2014-03-09

 

Efter flytten i höstas till ett hus med spännande trädgård och inglasad altan upplever jag att mina trädgårdsambitioner åter har fått sig en rejäl skjuts.

Under de senaste 10 åren efter skilsmässa, flytt till lägenhet, giftermål och flytt till Sverige fick mitt trädgårdsintresse stå i bakgrunden. Huset i Östertälje hade en mycket liten och och förvildad trädgård. Vi putsade till den lite och skaffade tre trälådor som jag odlade lite örter i. Annars utgjorde trädgården ett vilorum både för gubben och mig och svärmor som bodde i samma hus. Passade mig så oerhört bra att inte behöva jobba så mycket i trädgården utan mest njuta av frodigheten, plocka hallon och äpplen och sitta i solstolen och mumsa.

Nu när trädgårdsenergin vaknat igen beslöt jag mig för att skapa ännu en blogg på min hemsida. Främst för att för mig själv göra anteckningar om ideer, planer och eventuella resultat. Men också för att få feedback, ideer och råd från eventuella läsare. Blir jätteglad för kommentarer!

Inte har man ju blivit yngre precis och orken räcker inte på långa vägar till för vidlyftigare trädgårdsarbete. Men gubben har lovat hjälpa till med grävandet. Så nu gläds jag än en gång över att få sätta min personliga prägel på en ny trädgård. Ja, ny och ny ... Huset är ju byggt i början av 70 talet som sommarstuga och tillbyggt i flera omgångar, men det är nytt för oss. Och grunden finns ju lagd för trädgården. Men gräsmattan är alltför stor så utmaningen blir att minska på gräset och plantera buskar och träd och buskar och träd ... Små remsor med gräs intill husväggarna ska få bli planteringar för blommor, jorgubbar, smultron, kryddörter, rotsaker , jordärtskockor, potatis. Ni ser, ingen ände på allt jag ska!

Just nu ligger jag mest i sängen och försöker bli kvitt en besvärlig förkylning. Som tur är hann jag så tomatfrön för en vecka sedan innan förkylningen klubbade ner mig. Det blev inga konstiga tomatsorter: Bifftomat Marmande och körsbärstomat Tiny Tim. Den senare tror jag att jag prövat vid sommarstugan i Larsmo med gott resultat.

Men sängliggandet nu ger mig tid att läsa trädgårdsböcker och entusiasmen bara växer.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden