Sonjas trädgårdsblogg

Sorgebarnet forts.

2015-06-07

 

Spireor finns i en mängd olika sorter. I Edsevö och på sommarstugan i Larsmo hade jag planterat många, i Östertälje ännu flera och i dag hämtade vi en beställning på 36 buskar från Tuna trädgård.

Riktigt alla är inte spireor. I hopen finns också Stefanandra som är en ny bekantskap för mig. Jag skrev till Blomsterlandets experter och frågade råd angående marktäckande buskar för slänten och de rekommenderade liten stefanandra. Den blommar just nu och lär ha underbar höstfärg på bladverket.

Spireorna har fin bladfärg både på vår och höst. Bladen är nästan finare än blommorna som i de flesta fall är olika färger av rosa. Jag gillar egentligen inte rosa blommor men jag tycker att spireorna är så spännande med alla bladfärger och kuddliknande växtsätt om man beskär dem ibland. Och eftersom det redan fanns rosablommande perenner här och där i vår trädgård, grävde vi upp dem och planterade på nytt i nedanför slänten. Nu ska de få sällskap av rosablommande spireor samt vitblommande stefanandror.

Spireorna är Spirea Japonica (sorterna Little Princess, Sapho, Magic Carpet, Firelight, Gold Flame och Shirobana) Spirea Betulifolia (Björkspirea) samt Smällspirea Physocarpus Opulifolius (som väl egentligen inte är någon spirea).

Fortsättning följer när vi planterat.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden