Sonjas trädgårdsblogg

Trädgården börjar vakna

2016-03-27

 

Va glad man blir över vårens första blommor! Snödropparna har visat sig redan några dagar och krokusen slog ut i dag. Förövrigt är nästan hela trädgården täckt med snö ännu.

Ska bli spännande att se vilka andra växter vår trädgård har att bjuda på. Gäller att inte börja gräva för tidigt utan invänta vad som eventuellt redan finns planterat.

 

Murmlar och mumla

 

Njuter så enormt av de första blommorna våren har att bjuda på samt av vårens första humla (mumla). Njuter såå av att solen förmår värma upp luften så mycket att man kan sitta på altan och njuta av värmen. Njuter sååå av att få besök av barnbarnen (murmlar) som fröjdas åt att ta sandlådan i besittning och gå på upptäcktsfärd och hitta spindlar, myror och flugor.

Fantastiskt att känna att vi börjar ha vår nya tillvaro i Finland under kontroll. Nu är också trädgårdsplanering på gång. Trots att trädgården är endast ca 100 m2 så är den energikrävande. Vi vill gärna ha vår personliga prägel på den samt åstadkomma en så lättskött trädgård som möjligt. Förra ägaren hade påbörjat den processen bra, men vi ska förminska gräsklippandet samt plantera in våra favoritväxter som t.ex. blåbärstry, saskatoon, hallon, jorgubbar och smultron.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden