Sonjas trädgårdsblogg

Lyckan sparkade

2017-02-23

 

... tror jag.

Vi hade turen att hitta ett gammalt torp med växthus och pool. Otroligt men sant! Snart är vi igång och plaskar i 28 gradigt vatten utan att bekymra oss över att luften inte visar söderntemperaturer utomhus.

Vi har saknat en pool enormt sedan vi flyttade från Sigtuna. Ljumt vatten gör så gott förgamla värkande leder. Tröskeln till att ta en jumpatimme i vattnet är inte så hög som för annan träning. Vi ska bara invänta april, sen kööör vi!

Planer på ett litet växthus vid radhuset har vi också haft. Först tänkte vi oss en inglasad altan men efter att staden som vanligt gjort allt för att försvåra och fördyra projektet, lade vi ner alltihopa. Nu finns det rejält med utrymme runt poolen i växthuset för att driva plantor och odla både tomat och gurka.

Chilifrön har jag redan sått. De behöver lång växtperiod. Men jag ska vara mycket återhållsam med annan sådd. Bara lite pioner, lejongap, månadssmultron, solrosor, persilja, timjan och dill, tror jag. Känns långt till april här mitt i snödrivorna. Men redan nästa vecka lär det ska regna.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden