Sonjas trädgårdsblogg

Arabis

2014-04-28

 

Otroligt väder i april! Har aldrig sett på maken. Arabis har glatt oss länge redan i rabatten. Tack till Pia som antagligen är den som planterat blommorna! Kan inte påminna mig om att jag sett de här färgerna på Arabis tidigare. I Edsevö blommade en vit variant i maj men det var ibland si och så med övervintringen.

Är det verkligen tillåtet att ha det så här underbart: Sommarväder i april, lagom varmt vatten i poolen att simma i, inglasad altan att odla tomater i, gäststuga med splitterny, stor ugn för glas och keramik och ett i övrigt underbart hus som känns nästan perfekt. Och inte att förglömma: Världens goaste gubbe!

Men Luther knackar mig på axeln och anser att jag inte ska vara så nöjd: Du vet ju att du är lite krasslig, barn och barnbarn är ju alltför långt borta och värmepannan signalerar att den snart slutar att fungera. Jaja. Men jag njuter i alla fall av det fina jag har!

Redan i början av mars var jag så ivrig att sätta igång med frösådd på altanen. Men det hämmade sig för nätterna har ibland varit ganska kalla. Först nu har plantorna börjat växa på allvar. Men tillgången på ljus har gjort att plantorna är låga och kraftiga. Ska töja på tålamodet och inte plantera ut dem för tidigt. Som vanligt har jag sått för många frön av de olika sorterna. Men det är trevligt att dela ut överblivna plantor till vänner och bekanta.

Några dagar efter detta skrevs besökte jag Tuna trädgård. Där hittade jag mina "Arabis" som visade sig vara Aubretia.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden