Sonjas trädgårdsblogg

Tredje sommaren gillt

2019-06-18

 

 

För tre år sedan planterade gubben och jag en hel del buskar och perenner i radhusträdgården. Det har varit si och så med blommandet och fruktbärandet men nu tar trädgården farväl av oss genom att visa sig från sin hittills bästa sida.

Rhododrendronbuskarna som jag trodde skulle blomma i vitt (enligt plantskolans blekta fotografier) blommar nu överdådigt babyskärt. Inte så tokig färg, egentligen.

Blåbärstry, amerikanska blåbär och saskatoon verkar äntligen ge skörd och andra växter på grusplanen har växt till sig och fyller ut som det var tänkt.

Vid torpet växer det så det knakar. Problemet är att det är ogräset som följde med myllan som växer. Det planterade hade inte en chans. Bara att gräva bort och fylla med påsjord och plantera nytt.

Den här sommaren ska igen en gång gå i flyttandets tecken. Nu ska vi bo "mitt i smeten" med butiker och kafeer på alla sidor men ingen trädgård i stan som ropar på vatten och ogräsrensning. Torpet och ogräsrabatten överger vi inte. Favoritblomman, den svarta fleråriga stockrosen gräver jag upp och tar med till torpet. Den är svår att hitta i plantskolor.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)