Sonjas trädgårdsblogg

Kattlåda

2014-06-10

 

Intill altanen fanns tidigare en smal remsa gräsmatta. Ett mycket tunt jordlager med en massa sten under gjorde att gräset inte ville växa så bra.

Gubben och jag tyckte att vi kunde utnyttja det soliga, skyddade läget bättre. Vi bestämde oss för att bygga en odlingspall. Pallen blev hela gräsplättens storlek. Gubben påstår att han byggt nejdens största kattlåda. Men inte har katter tagit lådan i besittning. Det är jag glad för. Inte vill jag ha katter krafsande bland mina odlingar.

Odlingarna i lådan blev en riktig diversehandel. Tidigt i våras var det mycket intressant att så en massa olika frön. Då hade jag ingen aning om var jag egentligen skulle plantera ut mina växter. Så nu innehåller lådan både solrosor, gurkor, squash, månadssmultron, orientalisk vallmo (som väl inte kommer att blomma på ett par år), krasse, bollviva (som jag försökte mig på att dela med följden att plantorna miste det mesta av sina rötter), sallad, persilja, timjan och rädisor. Tomatplantorna får stå i sina krukor på annat ställe. Annars hade de ockuperat hela lådan. Jag gillar min diverselåda skarpt.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden