Blogg om ditt och datt

Jag är torpare jag ...

2017-02-09

I går blev gubben och jag med torp och pool! Underlig kombination, men så är det.

En pool har vi saknat sedan vi flyttade från Sigtuna där vi blev bortskämda med att kunna plaska omkring i 28 gradigt vatten. Vi har umgåtts med tanken att bygga en poolgrej här hemma men det har känts alltför krångligt. Av en slump råkade vi se att ett gammalt torp från 1800- talet var till salu. I köpet ingick också ett växthus med inbyggd pool samt bastu, dusch och två små sovrum. Fullträff!

Torpet ligger lite avlägset, tycker vi. Ca 50 km söderut. Men vi får ju tänka att vi åker på semester till södern. Hade inte känts lika semesteraktigt om vi bara åkt till grannbyn.

I torpet ska det fixas ett och annat, likaså i poolhuset. Så är vi igång igen med renovering och inredning. Inte länge sedan senast. Men jag trivs med den sortens skapande. Vi kommer att koppla en värmepump till poolen så vi kan bada året runt om vi har råd att betala elkostnaderna.

Gamla blommiga kaffekoppar och spetsgardiner som jag bannlyst från vårt hem kommer nu till användning. Gläder mig såå över att få ta över en del välnötta gamla möbler som finns i huset samt gå på loppis och leta t.ex. virkade sängtäcken och korsstygnsbroderade dukar. Det blir en helt ny värld vi får tillgång till.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden