Blogg om ditt och datt

Sommarsysselsättning

2017-08-03

I stället för att bara sola och simma och ta det lugnt nu när sommaren äntligen visar sig från sin bättre sida, har jag ett projekt som bara måste utföras. 

Det tvåhundraåriga torpet, som vid första anblicken såg så välhållet ut, har så eländiga fönster. De har faktiskt renoverats på 90- talet, men det man gjorde då var att ersätta ytterfönstren med moderna monster med påspikade spröjs och fästade med två skruvar i ruttna bågar. Innerfönstren målades på plats, ruttna delar reparerades med silicon och latexfärg och spikades igen och tätades med mera silicon. Som tur är så lämnades ett innerfönster ospikat som går att öppna. Jag gissar att fönsterrenoveringen var ett riktigt lågbudgetprojekt och man överlämnade åt kommande ägare att göra fönsterrenovering på riktigt.

Tyvärr får inte fönstren del av någon högbudget, nu heller. Ingen snickare verkar vilja åta sig att göra nya fönster "på riktigt". Det som någon kan tänka sig är att göra riktiga spröjsfönster till utsidan men spröjslösa till insidan till hutlösa priser. De blåsta, gamla glasen skulle slängas på sophögen :(

Följden är att jag ska ge fönstren konstgjord andning i form av spackling och målning samt skrapning av gammal silicon och färgkludd. Blir så lessen över att man inte ens bemödat sig om att måla prydligt utan måste kurva långt in på fönstren med penseldragen.

Går nog bra då jag får ta mig en tur i poolen mellan varven :)

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden