Blogg om ditt och datt

"Vem har sagt att något ska vara lätt"

2017-09-23

 

Vad har vi riktigt för oss här på Solbacken? (Det officiella namnet på Torpet i fastighetsregistret) Jo, för att tomten ska kunna göra skäl för namnet ville vi få bort den stora pilen som skuggar för mycket under de få dagar det varit sol i sommar.
I vintras var det problem med att ytterdörren till torpet ibland inte gick att öppna utan ishackande utanför. Och under snösmältningen blev infarten lervälling där flera fastnade med bilen. Första hjälpen var att köra dit grus. Nu måste vi försöka sänka marken framför trappan så vi inte riskerar bli instängda efter snöoväder. Lite spännande att gräva då berget ligger så högt på många ställen. Blir nog fråga om att dra dräneringsrör och -brunn.
Också de stora pilarna och tujorna bakom huset måste bort. Pilar och tujor är förtjusande som små men som stora hotar de vattenledningar, elledningar och husväggar.
För att riktigt kunna njuta av solen som vi hoppas på de kommande somrarna ska vi också bygga ett trädäck.
Men ett problem som vi inte räknat med dök upp. När vi i höst började hålla fönster och dörrar stängda kände vi en konstig lukt i poolhuset. Efter fuktmätning konstaterades det att väggen och golvet i duschrummet innehöll alltför mycket fukt. Så i vinter blir det att riva golv-och väggmaterial både i duschutrymmet och de två rummen. Inte så roligt då vi just installerat både tvättmaskin och varmvattenberedare.
Men vi försöker tänka som vår goda vän Martin brukar säga: Vem har sagt att något ska vara lätt!

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)