Blogg om ditt och datt

Va bra!

2017-10-30

...Just precis vad jag behövde höra!

Jag tittade just på Efter Nio i TV. Intressant intervju med en tjej som gjort sig av med en massa onödiga grejor.

Mitt försök till minimalism har pågått i många år. Jag har väl aldrig varit någon samlare men mitt jobb har gjort att jag behövt mycket material och tillbehör. Det är så jag ryser när jag tänker på hur det var att inför varje läsår planera nya kurser, lägga tid på att lära sig själv nya tekniker, tillverka åskådningsmaterial samt inhandla material för undervisningen (som sällan bekostades av arbetsgivaren).

Den första större röjningen inträffade vid flytten från egnahemshus till lägenhet för ca 15 år sedan. Följande röjning vid skilsmässan ett par år senare. Så blev det flytt till Sverige med alltför mycket grejor i bagaget som jag inte kunde skiljas från. Det som verkligen tog på krafterna var när bohaget efter svärmor och mamma skulle sorteras. Vid återflytten till Jakobstad gjordes en ordentlig röjning men likväl blev flyttlasset för stort. Det som väl är mitt problem när det gäller bostäder är att jag är lite för kinkig med inredningen och lyssnar mycket till känslan i bostaden och vilka färger och möbler bostaden vill ha. Sådant kan man inte alltid känna innan man börjar möblera. Men hjälp av Missionstugan löste gubben och jag problemen ganska lätt. Detta med att försöka sälja prylar har jag aldrig behärskat men ge bort till välgörande ändamål går desto lättare.

Under de snart två år som gått sedan flytten till Jakobstad har vårt hem varit hyggligt minimalistiskt utom i en centralgarderob (och naturligtvis i mitt eget arbetsrum som det aldrig kommer att bli någon ordning i). Det som jag  irriterat mig fruktansvärt på i centralgarderoben är tre hattar som ensamma lagt beslag på en hel hylla. Hattarna har bara inte gått att skiljas från. De är ju förenade med så många minnen. En brukade jag alltid använda i julkyrkan förr i världen (mamma och dottern klädde sig också i hatt). En tillverkade jag speciellt till dotterns bröllop och använde endast en gång (men den var ju så fin) och den tredje hade jag tovat och passade så bra med en cape som jag gjorde för 20 år sedan men numera aldrig använder.

Men nu åkte hattarna! Det är ju så enkelt sa tjejen i TV: fotografera och minnena finns kvar! En sten föll från mitt hjärta, och en tom hylla i garderoben uppenbarade sig.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)