Blogg om ditt och datt

1000-tals likadana bågar

2018-01-12

Både gubben och jag behövde nya glasögon. Vi har under en längre tid stuckit oss in hos olika glasögonförsäljare för att kolla bågurvalet. Gubben har inte svårt att hitta lämpliga bågar, för han är utrustad med en ordentlig kran där de flesta bågar passar. Under årens lopp har jag kommit underfund med att jag inte kan följa modet, för de enda bågar som passar mitt runda ansikte och obefintliga näsa är kantiga metallbågar med små näskuddar som lyfter ut glasögonen en bit från kinderna. Går inte med dessa stora, moderna dasslock som verkar vara det enda man får tag på nu för tiden.

Jag har också letat på nätet bland alla 1000-tals nästan likadana bågar. Mycket få kantiga modeller finns. Men hos ett portugisiskt företag hittade jag Bågarna! De är inte trist svarta eller gråa utan blåa med grön insida :) Jag tänkte att det må bära eller brista så jag beställde dem. 49 € vågade jag satsa på bågarna men glasen måste jag nog prova ut på närmare håll. Vis av skadan när jag en gång tidigare chansade och beställde på nätet och blev vindögd när jag försökte använda dem.

Utrustad med nya bågarna styrde vi kosan till Instrumentarium i Jakobstad för att beställa två par glasögon till gubben och glasen till mina bågar. Men si mina glas skulle ha kostat skjortan eftersom jag inte skulle köpa bågar samtidigt. Vi tackade för oss, gick hem och ringde till Specsavers i Kokkola där det gick sååå bra att få glas till egna bågar, dessutom ett par på köpet som faktiskt också är kantiga. Också gubbens andra par kom på köpet.

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)